Visszakerült az Egyiptomi Múzeumba Ehnaton ellopott szobra

Vágólapra másolva!
Egy szemetes mellett találták meg azt az ókori egyiptomi szobrot, amelyet az Egyiptomi Múzeumból loptak el még január végén, a Hoszni Mubarak elleni tüntetések idején. Több ekkor ellopott műkincs már meglett, de még legalább hármat keresnek.
Vágólapra másolva!

Visszakerült a kairói Egyiptomi Múzeumba az Ehnaton fáraót ábrázoló szobrocska, amelyet január 29-re virradóra loptak el. Erről Zahi Havasz, az Egyiptom ókori műkincseit felügyelő legfelsőbb tanács vezetője számolt be csütörtökön. Havasz szerint az alabástromtalapzatú, homokkő szobrocskát egy tizenéves kormányellenes tüntető találta meg, egy a múzeum közelében lévő szemetes mellett.

A tolvajok az azóta lemondott elnök, Hoszni Mubarak elleni tüntetések okozta káoszt kihasználva hatoltak be a múzeumba, ahonnan több felbecsülhetetlen értékű műtárgyat is magukkal vittek. Havasz szerint a héten már több ellopott érték megkerült, de még keresnek két kisebb - Tutanhamont és Nefertitit ábrázoló -, aranyozott faszobrocskát, illetve egy homokkőből készült hercegnői fejszobrot.