Lőszerraktárak robbantak fel Tanzániában, sokan meghaltak

Vágólapra másolva!
Több mint húsz katonai lőszerraktár robbant fel szerda éjjel Tanzániában, a röpködő golyók elől mintegy négyezer ember menekült be egy stadionba. A BBC szerint eddig 32 áldozata van a robbanássorozatnak, amelynek okát még vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Legalább 32 ember életét vesztette abban a robbanássorozatban a BBC szerint, amely szerda éjjel történt egy tanzániai katonai alakulat lőszerraktáraiban. A kelet-afrikai ország miniszterelnöke, Mizengo Pinda a parlamentnek korábban arról számolt be, hogy legalább 17 ember vesztette életét, és további 145 sérültről tudnak a hatóságok.

Egyelőre úgy tudni, hogy a főváros, Dar es Salaam peremén található katonai laktanya egyik lőszerraktárában tűz ütött ki, majd berobbantak más közeli raktárak is. A BBC azt írja, hogy 23 raktár semmisült meg, továbbá két lakóház és egy középiskola is.

Az alakulat közelében élő mintegy négyezer ember fejvesztve menekült, és egy fővárosi stadionban talált menedéket. A közelben élőket arra kérték a robbanás után, hogy maradjanak otthonaikban, távol az ablakoktól.

A tragédia miatt Jakaya Mrisho Kikwete államfő csütörtök reggelre összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését. A robbanások okát a hadsereg vizsgálja. Egy katonai szóvivő korábban véletlen balesetről beszélt. Ezen a bázison 2009-ben egy hasonló szerencsétlenség tucatnyi ember halálát okozta.