Szexuálisan bántalmazták a CBS riporternőjét kairói tüntetők

Vágólapra másolva!
Egyiptomi nők és katonák mentettek ki egy újságírót Kairóban múlt pénteken, miután tüntetők támadtak rá és stábjára. A CBS amerikai televízió  szerint a tüntetők szexuálisan bántalmazták a tévé riporternőjét Mubarak elnök lemondása után.
Vágólapra másolva!

A CNN által idézett közlemény szerint a 39 éves Lara Logan újságíró a Tahrír téren készített riportot a "60 Minutes" (60 perc) című műsornak a Hoszni Mubarak elnök lemondása utáni ünneplésről, amikor 200 dühöngő tüntető körbevette őt és a stábot. Az újságírót elszakították a többiektől, majd ütlegelték és szexuálisan bántalmazták - állt a közleményben.

Az újságírót egyiptomi nők egy csoportja, illetve 20 egyiptomi katona mentette ki. Logan miután megkereste a csapatát, visszatért a szállodába, majd szombaton hazarepült az Egyesült Államokba, ahol kórházi kezelést kapott. További információt a társaság nem adott arra hivatkozva, hogy Logan családja magánügyként kezeli a történteket.

A dél-afrikai születésű, fehér bőrű Lara Logant korábban a katonaság fogta őrizetbe, még február 3-án. "Nem az őrült tömeg támadott meg minket a Tahrír téren" - mondta Logan akkor egy politikai blognak. Elmondása szerint őt és stábját február elején megbilincselték, bekötötték a szemüket és fegyvert rájuk szegezve elvezették őket, a sofőrjüket meg is verték.