Egy ellenzéki politikus is megsérült a jemeni tüntetésen

Vágólapra másolva!
A jemeni parlament egyik ellenzéki tagja is csatlakozott a tüntetőkhöz kedden. Állítása szerint a kormány által felbérelt ellentüntetők megpróbálták őt hátbaszúrni. A kormány mellett és ellen tüntetők összecsapását a rendőrség könnygázzal oszlatta fel.
Vágólapra másolva!

Könnygázzal és gumibottal oszlatták a tömeget Jemen fővárosában, Szanaában, ahol kormánypárti és kormányellenes tüntetők csaptak össze. A zavargás már ötödik napja tart az egyiptomi események hatására - írta a BBC.

A tüntetők Ali Abdullah Szaleh elnök távozását követelik, aki 32 éve áll az ország élén, bár bejelentette, hogy 2013 után nem kívánja folytatni a politikai szereplést. A múlt pénteken kezdődött tüntetéseken az elnök távozását követelte a tömeg. Szombaton a BBC szerint így fogalmazott egy tüntető: "Mubarak után most Alin a sor".

A BBC szerint a keddi összecsapásban néhányan megsérültek, köztük egy ellenzéki képviselő, Ahmed Seif Hashid, akit ellentüntetők ütöttek. A politikus a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a kormány felbérelt embereket, hogy mellettük tüntessen, s köztük volt, akinél tőrt is volt.

"A legtöbbjük nem volt tagja a hatalmon lévő pártnak, hanem felbérelt garázdák voltak" - állította az ellenzéki politikus. "Néhányuk megpróbált hátulról leszúrni" - írta le megtámadását Hashid, aki szerint a kormánypártiak megpróbálják a tüntetési helyszíneket elfoglalni.

Az Arabnews.com szerint kétezer kormányellenes tüntető vonult az utcára kedden Szanaában botokkal és kövekkel felfegyverkezve. A vonuló tömeg az elnöki palotához akart eljutni, de a rendőrség megakadályozta ebben. A menetet ekkor támadta meg néhány száz kormánypárti ellentüntető, s a két tábor kövekkel dobálta meg egymást, mielőtt a rendőrség közbelépett.