Megvert metróvezető miatt sztrájkolnak a közlekedési dolgozók Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Teljesen megbénult kedd reggel Brüsszelben a tömegközlekedés a metró-, villamos- és buszvezetők sztrájkja miatt. A dolgozók egy metróvezető megverése miatt sztrájkolnak.
Vágólapra másolva!

A metrószerelvények és a villamosok egyáltalán nem jártak, a buszok közül csak néhány közlekedett kedden reggel a belga fővárosban, miután a metródolgozók sztrájkolni kezdtek. Csatlakoztak hozzájuk a villamos- és a buszvezetők is, ezért mindenki, aki csak tehette, autóba ült. A reggeli csúcsforgalom elképesztő torlódásokhoz vezetett Brüsszelben.

A munkabeszüntetés oka az, hogy hétfő este egy agresszív utas ököllel bántalmazott egy metróvezetőt, és a segítségére siető biztonsági őrt. Ez már a sokadik erőszakos cselekmény volt tömegközlekedési jármű vezetőjének sérelmére a belga fővárosban, a szakszervezet ezért sztrájkot hirdetett.

Délelőtt tárgyalások kezdődtek a brüsszeli tömegközlekedési vállalat vezetőivel arról, hogy miként lehet növelni az alkalmazottak biztonságát, megállítani az agresszív cselekmények vészes elszaporodását.