Kanadai kitoloncolás és "mérges Orbán" is szerepel a külföldi magyar hírekben

Vágólapra másolva!
Több külföldi lap és internetes oldal is arról ír, hogy háborús bűnök miatt vádat emeltek Képíró Sándor ellen, aki a második világháború idején csendőr volt Magyarországon. Egy kanadai internetes portál arról ír, hogy kitoloncolták Kanadából azt a negyvenéves magyar férfit, akinek kiadatását szexuális bűncselekményekkel összefüggésben kérte Magyarország.
Vágólapra másolva!

Háborús bűnökkel vádoltak meg egy volt csendőrt Magyarországon - írja a The New York Times. A lap hírügynökségi jelentés alapján számol be arról, hogy a 96 éves Képíró Sándort, aki 1942-ben, a második világháború idején csendőr volt, azzal vádolják, hogy egy Újvidéken tartott razzia során az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civil személyek kivégezésében. Az Irish Times is ír az ügyről, a lap munkatársa azt emeli ki, hogy Képírónak több mint ezer szerb zsidó lemészárlásában is szerepe volt.

A Bloomberg hírügynökség a Mol nyereségéről számol be. A hírügynökség idézi Hernádi Zsoltot, az olajipari vállalat vezérigazgatóját a százmilliárd feletti nyereségről, aki azt mondta, hogy a következő években is hasonló tendenciát vár.

A kanadai Thestar.com című internetes portál arról ír, hogy kitoloncolták Kanadából azt a negyvenéves magyar férfit, akinek kiadatását szexuális bűncselekményekkel összefüggésben kérte Magyarország. B. Pétert január 27-én vették őrizetbe, miután az Interpolon keresztül körözést adtak ki ellene a magyar hatóságok, prostitúcióra kényszerítés miatt.

A Deutsche Welle Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédét emeli ki, és azt írja, hogy a miniszterelnök erőteljesen visszautasította a magyar médiatörvényt ért külföldi kritikákat. A Deutsche Welle szerint Orbán Brüsszelen töltötte ki a mérgét.