Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Chilét

Vágólapra másolva!
Áldozatokról, károkról nem érkezett jelentés, a 6,6-os erősségű rengés cunamit sem okozott Chile partvidékén.
Vágólapra másolva!

Az első jelentések szerint 6,6-os erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint vasárnap este Chile partvidékét. Az amerikai földrengésjelző szolgálat (USGS) mérései szerint a földmozgás központja Talca városától csaknem 100 kilométerre nyugatra, közel 25 kilométeres mélységben volt. A chilei katasztrófavédelem közlése szerint egyelőre nem érkeztek jelentések károkról, és nem fenyeget cunami sem.

Vasárnap reggel két kisebb - 6-os és 5,8-as erősségű - rengést is regisztráltak Chilében. Előzőleg pénteken is erősebb földlökések rázták meg az ország középső részét, és ezek közül kettő volt jelentős, 6,8-es, illetve 6,3-es erősségű. A 6,8-as erősségű rengés fészke nagyon közel volt ahhoz a helyhez, ahol egy évvel ezelőtt 8,8 erősségű rengés, majd cunami pusztított.

A közép-európai idő szerint pénteken 21 órakor történt földlökés fennakadást váltott ki a villamosenergia-ellátásban és a telefonhálózatban. A földmozgást a fővárosban is lehetett érezni, Santiagóban megremegtek az épületek.

Forrás: AFP
A tavalyi földrengésnek és szökőárnak 523 halálos áldozata volt, 24-en eltűntek, és az országnak 22,5 milliárd eurónyi kára keletkezett.