Tunéziai őrnaszád rohant bele egy bevándorlókat szállító bárkába

Vágólapra másolva!
Az arab nyelvű Attounisia honlap hétfői jelentése szerint illegális bevándorlókat szállító bárkával ütközött egy tunéziai őrnaszád: 29-en meghaltak, 86 menekültet sikerült kimenteni.
Vágólapra másolva!

A helyszíni beszámolók szerint szándékosan rohant bele egy tunéziai őrnaszád egy bevándorlókat szállító bárkába Tunisztól 400 kilométerre délre, Gábesz kikötővárosánál. Az arab nyelvű Attounisia honlap hétfői jelentése szerint az esetnek 29 halottja van, 86 menekültet sikerült kimenteni.

Az észak-afrikai illegális bevándorlók a decemberi tunéziai forradalmat követően egyre nagyobb számban indulnak útnak elsősorban Olaszország irányába. Az elmúlt héten csak Lampedusa szigetén csaknem ötezer illegális bevándorló ért partot. A római kormány még pénteken bevándorlási válsághelyzetet hirdetett, és az Európai Unió segítségét kérte a menekültáradat kezeléséhez.

Az olasz kormány korábban azt javasolta Tunéziának a BBC szerint, hogy fogadja el az olasz rendőrség segítségét a bevándorlók kontrollálásában. A tunéziai kormány szóvivője akkor azt mondta, a tunéziai emberek nem fogadnák el, hogy egy idegen hatalom rendfenntartói lépjenek az ország területére, de a kormány megfontolja az ajánlatot.