Tömeges megbetegedésre gyanakodnak a Playboy-villában

Vágólapra másolva!
Több tucatnyi ember betegedett meg egy február eleji rendezvényen a Los Angeles-i Playboy-villában. Egy internetes konferencia egyik rendezvényét tartották itt, és a megjelentek között, a gyanú szerint légiós betegség terjedt.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indítottak a Playboy-villában a Los Angeles-i egészségügyi hatóságok, miután többen megbetegedtek egy ott tartott rendezvény résztvevői közül. Az internetes vállalkozások számára február első napjaiban rendezett DOMAINfest Global Conference egyik rendezvényét tartották Hugn Heffner Payboy-alapító villájában. A rendezvény után többen arról számoltak be, hogy ágynak estek különböző, tüdőgyulladás-szerű panaszokkal. Többségük arra gyanakszik, hogy a partin bekapcsolt ködgép lehet a ludas.

Az ABC News amerikai hírtelevízió beszámolójában azt állítja, négy svéd résztvevőnél légiós betegséget állapítottak meg, egy amerikai résztvevő pedig azt nyilatkozta, hogy öt napra kiütötte a feltehetőleg ott szerzett betegség. Az amerikai Los Angeles Times szerint az egészségügyi hatóságok kérdőívet küldtek körbe a résztvevők között, hogy kiderítsék, hányan észleltek magukon tüneteket.

A Playboy-villa csak annyit közölt, hogy együttműködnek a hatóságokkal a vizsgálat során. A konferencia rendezői pedig azt közölték, hogy az összesen 30 országból érkező 700 vendéget fogadó konferenciának számos helyszíne volt, korántsem biztos, hogy a Playboy-villában történt a fertőzés.