Merőkanállal ütötte le a férjére támadó tigrist egy maláj asszony

Vágólapra másolva!
Egy fából készült merőkanállal futamított meg egy tigrist egy asszony Malajzia északi részén - írja helyi forrásokra hivatkozva a brit Guardian. A lap szerint a tigris a nő férjét támadta meg, de amikor az asszony fejbe vágta a konyhai eszközzel, az állat elmenekült.
Vágólapra másolva!

Sikeresen kergette el a férjére támadó tigrist egy észak-malajziai asszony, miután egy nagy fa merőkanállal fejbe vágta az állatot - írja a Guardian. A brit lap a helyi rendőrségtől úgy tudja, hogy a tigris szombaton támadta meg a dzsungelben vadászó férfit, amikor az mókusokat próbált elejteni az őserdőben.

A férfi a helyi lapoknak azt mondta, hogy először egy fára próbált menekülni a tigris elől, de az lerángatta őt a fáról. "Rettenetesen féltem, és minden erőmmel arcon ütöttem az állatot, de az nem tágított" - mondta az áldozat a New Straits Times című maláj lapnak. "Birkóztam vele, és próbáltam távol tartani magamtól az állkapcsát, de szétmarcangolt volna, ha a feleségem nem siet a segítségemre" - tette hozzá.

A férfi 55 éves felesége a kiáltások hallatán rohant a férje után a dzsungelbe, és a nála lévő hatalmas merőkanállal teljes erőből fejbe vágta a tigrist. A helyi rendőrség szerint az állat az ütés után eliszkolt. A megtámadott férfit kórházba szállították, mert az arcán és a lábain súlyos sebeket szerzett - írja a Guardian.

A malajziai Perak állam természetvédelmi hivatalának igazgatója az eset után közölte, hogy a vadőrök megpróbálják felkutatni a tigrist. A hatóságok beljebb akarják kergetni az állatot a dzsungelbe, hogy olyan helyre kerüljön, ahol már nem laknak emberek.