Megindult a forgalom a Tahrír téren - kép

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok tüntetései után megindult a közlekedés a kairói Tahrír téren, a Hoszni Mubarakot elűző tüntetések központjában. A rendrakás és a romeltakarítás folytatódott az egyiptomi fővárosban.
Vágólapra másolva!

Lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba a kairói Tahrír téren, a Hoszni Mubarak egyiptomi elnököt elűző tömegmegmozdulások központjában, ahol kora reggel megindult a közlekedés is. Regel még néhány százan lehettek a tér közepén, ahol az elmúlt napokban több százezren tüntettek az államfő távozását és reformokat követelve. Délelőtt a maradék tüntetőket is eltávolította a hadsereg (erről itt olvashat részletesen).

Sok demonstráló az elmúlt hetekben a téren lakott, egyes részein sátrakban és a szabad ég alatt hálózsákokban. Eleinte összetűzések is voltak a rendfenntartók és a demonstrálók között. A tüntetések tizennyolc napig tartottak, míg végül pénteken lemondott hatalmáról Hoszni Mubarak. A hír bejelentése után ünneplés kezdődött a téren, majd szombaton megkezdték a romok eltakarítását és a rendrakást.

Forrás: AFP/Mohammed Abed
Az utolsó tüntetők szőnyegjei mellett már megindultak az autók