Kiadták Amerikának az emberrablási kísérlettel gyanúsított magyart

Vágólapra másolva!
Kiadtak az osztrák hatóságok az Egyesült Államoknak egy, a tengerentúlon emberrablási kísérlettel gyanúsított magyar férfit.
Vágólapra másolva!

Az Österreich című osztrák lap értesülése szerint kiadták az Egyesült Államoknak a 70 éves K. Istvánt, aki a gyanú szerint három társával el akart rabolni, meg akart zsarolni és meg akart ölni egy Los Angeles-i üzletembert. A férfit a lap értesülései szerint még január 20-án átadták az amerikai hatóságoknak.

K. Istvánt Ausztriában is bűncselekménnyel gyanúsították. Miután nem találtak megfelelő bizonyítékot ellene, kiadták az Egyesült Államoknak - erősítette meg a magyar férfi kiadatását egy rendőrségi illetékes az APA osztrák hírügynökségnek vasárnap. A 70 éves K. Istvánt tavaly októberben fogták el Bécsben nemzetközi elfogatóparancs alapján.

A korábban az [origo] birtokába került FBI-akták szerint az akciót kitervelő férfi visszaeső bankrabló volt, aki cellatársával és testőreivel akarta elvégeztetni a piszkos munkát. Csapatukat azonban már az akció kezdetén feldobta az FBI-nak a szervezéssel megbízott alvilági kapcsolat, így a bűntény minden részletét sikerült dokumentálni.