A gyártó visszahívta a két gyerek halálát okozó babafigyelőt

Vágólapra másolva!
1,7 millió babafigyelőt hívott vissza pénteken egy amerikai cég, mert két baba is életét vesztette az elmúlt 11 hónapban, miután a cég által gyártott babafigyelő zsinórja a nyakára tekeredett.
Vágólapra másolva!

Kínában gyártották és az egész Egyesült Államok területén árulták azt a babafigyelőt, amely az elmúlt 11 hónapban két baba halálát is okozta - írja honlapján a CNN. Mindkét esetben fulladás okozta a gyerekek halálát, miután a babafigyelő zsinórja a nyakukra tekeredett. A Summer Infant névre keresztelt babafigyelőt gyártó cég önkéntesen 1,7 millió babafigyelőt hívott vissza pénteken.

Az amerikai hatóságok tájékoztatása szerint 2004 óta hét baba halt meg a babafigyelőnek a nyakára tekeredett zsinórjától, az utolsó két esetben a Summer Infant nevű készülék okozta a tragédiát. Márciusban egy 10 hónapos kislány halt meg Washingtonban, miután a rácsos ágyának tetejére tettek egy Summer Infant babafigyelőt, a kislány lerántotta a készüléket, ezután tekeredett a zsinór a nyaka köré - közölték. Novemberben egy dél-karolinai kisfiú halt meg hasonló módon, ez után indítottak vizsgálatot a hatóságok, és ez eredményezte végül a babafigyelők visszahívását.

A vizsgálat fényt derített egy pittsburghi esetre is, ahol egy 20 hónapos fiúnak ugyancsak egy Summer Infant babafigyelő zsinórja tekeredett a nyaka köré. Ott a gyerek, aki komolyabb sérülések nélkül megúszta az esetet, a falra szerelt babafigyelőt rántotta be az ágyába.