Kórházba került Elizabeth Taylor

Vágólapra másolva!
Szívelégtelenséget diagnosztizáltak az orvosok Elizabeth Taylornál. A színésznőt jelenleg egy Los Angeles-i klinikán kezelik.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tudni, hogy meddig kell kórházban maradnia Elizabeth Taylor amerikai színésznőnek, akit a héten szállítottak a Cedars-Sinai orvosi központba. A 78 éves művész szóvivője korábban tagadta az erről szóló híreket, pénteken azonban közleményt adott ki a találgatások elkerülésére. "Családja és barátai hálásan köszönik a támogatást, de kérjük a rajongókat, hogy tartsák tiszteletben a művésznő magánéletét, és hagyják az orvosi csapatot dolgozni" - olvasható a közleményben, amelyet a BBC idéz.

A kétszeres Oscar-díjas színésznő évek óta küzd különböző egészségügyi problémákkal. 1997-ben agydaganat miatt műtötték, 2006-ban pedig egy televízióműsorban cáfolta, hogy Alzheimer-kórja lenne. 2008-ban ismét kórházba szállították, ám az nem derült ki, miért. 2009-ben viszont szintén a szívével kezelték egy Los Angeles-i kórházban.

Liz Taylor sokak szemében a klasszikus hollywoodi sztár fogalmát testesíti meg, fénykorában gyönyörű volt, tehetséges, gazdag és sikeres. Volt idő, amikor a világ legszebb asszonyaként emlegették. Taylor kétszer kapott Oscar-díjat, először 1960-ban a Modern kaméliás hölgyért, másodszor pedig 1967-ben a Nem félünk a farkastól című filmért. Taylor összesen nyolcszor ment férjhez, magánélete ezért sokszor került a címlapokra.