Betiltaná a polgármester az utcai gatyaszárítást Genovában

Vágólapra másolva!
El akarja tüntetni a házak között kifeszített szárítókötélen lógó fehérneműket Genova polgármestere és várhatóan bírságot fog kiszabni a kiteregetett ruhákért.
Vágólapra másolva!

Marta Vicenzi genovai polgármester rendeletben akarja betiltani az utcai ruhaszárítást, mert szerinte rontja a városképet. Még nem közölte, hogy mikor lép életbe a rendelkezés, és azt sem, mekkora bírságot kell fizetni a szélben lengedező ruhákért - írja a Corriere della Sera című olasz napilap. A polgármester asszony a büntetésről csupán annyit mondott, hogy azt a városi rendőrség szabja majd ki.

Utoljára 2001-ben Silvio Berlusconi miniszterelnök szólította fel a genovaiakat arra, hogy a városban rendezett G8-csúcs ideje alatt ne az ablakok között logó spárgán szárítsák lepedőiket. Válaszként a genovaiak kétszer annyit mostak, hogy minél több lepedőt és gatyát tudjanak kitenni száradni.

A Corriere della Sera szerint lepedő nélkül az olasz történelem egy része veszne el. A napilap utalt arra, hogy amikor az Ízek imák szerelmek (Eat Pray Love) című filmet forgatták Nápolyban, száradó lepedőkkel teli utcákat kerestek helyszínnek, mivel azok hozzátartoznak az olasz kultúrához. Az újság felidézte azt is, hogy lepedők nélkül sohasem találkozott volna Sophia Loren és Marcello Mastroianni, hiszen az Egy különleges nap című film száradó lepedőkkel teli tetőteraszon játszódik 1938-ban. Akkor érkezett Adolf Hitler Rómába, és Benito Mussolini betiltatta az utcákon száradó "atlétatrikókat és gatyákat".