Szinte teljesen kiirtották a madarakat a New York-i reptereknél

Vágólapra másolva!
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelentése szerint a New Yorki JFK és La Guardia repülőterek környékén élő madárállomány 90 százalékával végeztek tavaly.
Vágólapra másolva!

Csaknem 1700 vadludat öltek meg a New Yorki JFK és La Guardia repülőtereknél 2010-ben, hogy madármentes övezetet alakítsanak ki a gépek biztonsága érdekében. A vadmadarak elleni háború azután kezdődött, hogy 2009 januárjában a US Airways egyik járata egy csapat vándormadárral ütközött. A gép hajtóművei leálltak, de a pilóta lélekjelenlétének köszönhetően a repülőt sikerült letenni a Hudson folyón.

A New York Times tette közzé az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelentését, mely azt állítja, hogy a két reptér környékén élő madárállomány 90 százalékával végeztek. A lap szerint a tavalyi mészárlás óta a vadlúdállomány magához tért, kezd ismét gyarapodni, ezért a légügyi hatóság újabb hadjáratot tervez.

A mezőgazdasági minisztérium jelentése úgy fogalmaz, hogy "a szövetségi polgári légügyi hatóság zéró toleranciát hirdetett a kanadai vadludak ellen a repterek környékén."