Vágólapra másolva!
A rendőrség letartóztatta a moszkvai robbantással gyanúsított férfi két tizenéves testvérét és egy barátját is - közölte a Kommerszant szerdán.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették a domogyedovói reptéren elkövetett öngyilkos merénylettel gyanúsított húszéves férfi öccsét és húgát is - közölte a Kommerszant. Az orosz rendőrség vasárnap jelentette be, hogy a merényletet Magomed Jevlojev ingusföldi diák követte el.

A férfi 16 éves húgát, Fatimát és 15 éves öccsét, Ahmedet kedden szállították egy ingusföldi bíróságra. Velük tartott Magomed Jevlojev egy barátja, Adam Ganizsev is a Kommerszant közlése szerint. Hármukat hétfőn tartóztatták le azzal, hogy segítették a merénylőt a támadás elkövetésében.

Jevlojev szeptemberben hagyta el családját és csatlakozott egy iszlamista terrorszervezethez. A moszkvai repülőtéren január 24-én elkövetett öngyilkos merényletben 36 ember vesztette életét, és száznál is többen megsebesültek.

A Domogyedovón elkövetett merényletért az iszlamista vezér, Doku Umarov vállalta a felelősséget. Egy hétfőn közzétett videofelvétel szerint ő adott utasítást a robbantásra. Egy iszlamista honlapon látható felvételen azzal fenyegetőzik a 46 éves Umarov, hogy további véres támadásokat fognak végrehajtani egy kaukázusi független muzulmán állam létrehozásáért folytatott harcában.

Az állítólagosan a terrorakció napján készült felvételen a terepruhát viselő Umarov, aki a Kaukázus emírjének nevezi magát, a Putyin orosz miniszterelnök ellen irányuló "különleges hadműveletnek" nevezte a domogyedovói merényletet, és azt állította, hogy "akkor és ott hajtanak végre akciót, amikor és ahol akarják".