Az egyiptomi alelnök óva int az erőszakos hatalomváltástól

Vágólapra másolva!
Az egyiptomi alelnök szerint nem viselhetőek el a végtelenségig a kairói Tahrír téren zajló tüntetések. Omar Szulejmán lapfőszerkesztőkkel beszélgetett, és elmondta, hogy kiszámíthatatlan következményekkel jár, ha erőszakkal történik meg a hatalomváltás. Az al-Kaida iraki szárnya közben szent háborúba szólította az egyiptomi tüntetőket.
Vágólapra másolva!

Omar Szulejmán egyiptomi alelnök szerint a hatalom tárgyalni akar a demokratikus reformokat követelő tüntetőkkel. Az állami és független újságok főszerkesztőivel folytatott kerekasztal-beszélgetésen az alelnök figyelmeztetett arra, hogyha nem párbeszéddel történik a hatalomváltás, hanem erőszakosan, akkor az kiszámíthatatlan következményekkel jár. Hozzzátette, hogy nem katonai puccsra gondol, hanem arra, hogy olyan erő kerülhet így hatalomra, amely nincs rá felkészülve. Hozzátette, hogy Hoszni Mubarak elnök nem fog most rögtön távozni.

A politikus arról is beszélt, hogy az al-Kaida terrorhálózathoz köthető szélsőségesek is vannak a tüntetők között, a káoszt kihasználva szöktek meg a börtönből. Fontosnak mondta, hogy a terroristákat újra el kell fogni és be kell börtönözni.

Közben az al-Kaida iraki szárnya szent háborúba szólította az egyiptomi tüntetőket - közölte az iszlamista honlapokat figyelő SITE nevű amerikai intézmény. A terrorszervezet szerint koráni törvényeken alapuló kormányt kell létrehozni Egyiptomban.