Ijesztő pesti társkereséséről ír egy brit főrendű nő

Vágólapra másolva!
Kudarcba fulladt budapesti társkeresésről írt a brit Daily Mail egyik munkatársa. A brit-magyar nemesi családból származó Petronella Wyatt szerint még fizikai fenyegetés is érte, amikor Pestre utazott, hogy találkozzon azzal a férfival, aki egy brit konzervatív lapban keresett magának főrendű feleséget.
Vágólapra másolva!

Becsapós magyarországi társkeresésről írt a brit Daily Mail egyik munkatársa, Petronella Wyatt. A brit bulvárlap honlapján is megtalálható írás szerint Wyatt a konzervatív beállítottságú Spectator magazinban - amelynek szintén szokott írni - talált társkeresési hirdetésre válaszolva bonyolódott bele az ügybe.

A hirdetés úgy szólt, hogy egy főrendű férfi kereste hasonló hátterű párját. Wyatt írt neki, a férfi - akit csak M-ként emleget - Budapestről válaszolt. Azt írta magáról rossz angolsággal, hogy "drága iskolába járt", a családjának van birtoka "Anglia északi részén", illetve "sok olajos kútja", és hogy "a balettot tanítja" Budapesten. Később azonban már azt írta, hogy lovakkal foglalkozik.

Az anyja - Veronica Banszky von Ambroz - révén magyarországi rokonokkal rendelkező Wyatt megkérte nagynénjét, hogy menjen el a férfi címére, akiről kiderült, hogy egy szemétlerakó mellett lakik egy kutyakennel méretű lakásban. Az ajtót egy maszatos gyerek nyitotta ki, akinek több sivító testvére volt, majd megjelent egy bajuszos nő, akiről kiderült, hogy M. felesége.

Wyatt - akinek korábban Boris Johnson londoni polgármesterrel is volt viszonya - végül kíváncsiságból elutazott Budapestre, hogy személyesen is találkozzon levelezőpartnerével. Egy kávézóban találkoztak, az ápolatlan férfiról kiderült, hogy valóban brit, és azért voltak tele helyesírási hibával a levelei, mert viccből egy magyar barátjának diktálta őket.

A kávé felett - amelynek egy részét az ingére borította - megkérdezte a nőtől, érdekli-e a házasság. Amikor Petronella Wyatt elmondta, tudja róla, hogy van felesége, a férfi rettenetesen feldühödött, megragadta, és rárivallt, hogy a helyében nem mondaná ezt el senkinek. A nő végül kiszabadította magát, és elmenekült. Tanulságként azt jegyezte meg, hogy ezek szerint a Spectator magazin olvasói sem mind úriemberek.