Tűz pusztított a riói karnevál helyszínén

Vágólapra másolva!
Több jelmez és raktárépület is megsemmisült abban a tűzben, amely a híres riói karnevál helyszínén pusztított. A balesetben senki sem sétrült meg. A rendezvény előkészületeit a történtek ellenére is folytatják.
Vágólapra másolva!

Tűz pusztított a Rio de Janeiró-i karnevál helyszínén. A híradások szerint legalább négy raktárépület, egy szambaiskola és egy múzeum vált a lángok martalékává. A raktárakban tárolták a karneválhoz szükséges kosztümöket és kellékeket. A tűz a rengeteg, könnyen éghető anyag miatt rendkívül gyorsan terjedt, de szerencsére sikerült megfékezni. Azt egyelőre nem tudni, hogy bárki is megsérült volna. A brazil televíziók felvételei és a helyszínen készített fotók tanúlsága szerint óriási füstfelhők gomolyogtak a levegőben a város egy része felett.

A Globo televízió hírei szerint a jelmezek nagy része megsemmisült. Jorge Castanheire, a szambaszövetség elnöke óriási veszteségként jellemezte a tűzesetet. Elmondása szerint azonban a történtek ellenére is folytatódnak tovább az idei karnevál előkészületei, ugyanakkor valószínű, hogy nem mindent sikerül helyreállítani a kezdésre.

A brazil város leghíresebb karneválja kevesebb mint egy hónap múlva, március 4-én veszi kezdetét. A rendezvény a világ számos pontjáról több ezer turistát vonz a városba minden évben.