Áradás és szélvihar után erdőtűzzel küzdenek az ausztrálok

Vágólapra másolva!
Továbbra is szélsőséges időjárás uralkodik Ausztráliában. A súlyos áradások és a Yasi ciklon pusztítása után most erdőtűz okoz gondot Ausztráliában, Perthnél már ötvenkilenc lakóház leégett.
Vágólapra másolva!

Az áradások és Ausztrália történelmének legnagyobb vihara, a Yasi után most erdőtüzekkel küzdenek az ausztrálok. Az ország nyugati partján található Perth külvárosában legalább 59 lakóház, egy híd és több száz hektárnyi erdő leégett, 28 épületben pedig károk keletkeztek.

A tűzoltóknak még mindig nem sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonniuk a lángokat a nehezen elérhető, erdős területeken, ezért egyelőre biztonsági okokból senkit nem engednek vissza a tűz sújtotta területekre. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, de az oltásban egy tűzoltó könnyebben megsérült. Ausztrália negyedik legnagyobb városát így katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították.

Közben az ország keleti partján, Queensland szövetségi államban a Yasi ciklon által okozott, 3,7 milliárd eurós károk felszámolása terheli le a hatóságokat. Az Ausztráliát sújtó természeti csapásokról, szélviharról itt, az áradásokról pedig itt olvashat bővebben.