Tűzvész egy francia romatelepen

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt és két tűzoltó könnyebben megsérült abban a tűzben, amely a Párizshoz közeli Ivry-sur-Seine romatelepén pusztított vasárnap hajnalban.
Vágólapra másolva!

A Le Parisien című francia napilap internetes oldala szerint egy ember meghalt és két tűzoltó könnyebben megsérült Párizs melletti romatelepen kitört tűzben vasárnap hajnalban. A lap úgy tudja, néhány napon belül másodszor fordult elő, hogy tűz pusztított egy cigánytelepen a főváros körüli Val-de-Marne megyében. Az előző katasztrófát január végén szándékos gyújtogatás okozta Orlyban.

A tűz reggel 7 órakor ütött ki a fából összeeszkábált viskókban, amelyek egy üres telken - egy lakóház és gyárak közelében - találhatók. A telep egy része teljesen leégett, s a tűz gyorsan továbbterjedt a szomszédban álló asztalosműhelyre is, amelyben jelentős károk keletkeztek. A tűzoltók egy férfi holttestét emelték ki a romok alól, az azonosítása folyamatban van. A rendőrség egyelőre még vizsgálja a tűz pontos okát, és azt is, hogy van-e összefüggés a múlt heti gyújtogatás és a mostani tragédia között.