Nyolcvankét delfin sodródott partra Új-Zélandon

Vágólapra másolva!
Tíz gömbfejű delfin már elpusztult, miután nyolcvankét állat sodródott partra Új-Zéland déli részén. Önkéntesek és természetvédők folyamatosan locsolják a delfineket, hogy megmentsék őket a kiszáradástól.
Vágólapra másolva!

Tíz gömbfejű delfin már el is pusztult abból a nyolcvankettőből, amelyek péntek hajnalra sodródtak partra Új-Zélandon, a Déli-szigeten - írja a New Zeland Herald című internetes lap. A helyi természetvédelmi osztály szóvivője elmondta, hogy először harminc delfin sodródott a partra, a természetvédők megpróbálták megakadályozni, hogy még több állat kössön ki a parton, de a kísérlet sikertelen volt.

Forrás: AFP
A képen a tavaly augusztusban partra vetett delfinek láthatók

A százhúsz önkéntes most azon dolgozik, hogy életben maradjanak az állatok: folyamatosan locsolják őket, nehogy leégjenek. A szakemberek arra készülnek, hogy a dagály idején visszaterelik az óceánba az állatokat.

Új-Zélandon nem ritka, hogy tengeri emlősök sodródnak a partra, és az állatok többsége rendszerint elpusztul. Tavaly augusztusban egyszerre hetvenhárom delfin sodródott partra Új-Zélandon, akkor hatvan elpusztult közülük. A tudomány egyelőre nem tud magyarázatot adni a jelenségre.