Vidraprém kucsma árulkodik Kim Dzsong Il utódjáról

Vágólapra másolva!
Újabb egyértelmű jelzés utal arra, hogy valóban a legkisebb fia örökli majd Észak-Korea vezetését Kim Dzsong Iltől. A dél-korai lapokban olyan fotók jelentek meg, amelyeken a fiú is apja ikonikus fejfedőjében, egy vidraprém kucsmában mutatkozik.
Vágólapra másolva!

Míg sok országban a korona jelképezi az államfői hatalmat, addig Észak-Koreában, úgy tűnik, ezt a szerepet a kézzel varrott vidraprém kucsma tölti be. A napokban dél-koreai lapokban megjelent, Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőről és fiáról Kim Dzsong Unról készült fotókon mindkét férfi ugyanazt a föveget viseli.

Északi emigránsok szerint ez világosan mutatja, hogy a fiú véglegesen apja nyomdokaiba lépett. "Íratlan szabály, hogy (Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőn kívül) senki sem viselhet ilyet" - idézett a Csószun Ilbó dél-koreai lap egy észak-koreai emigránst. "Ha Kim Dzsong Un is ilyen fejfedőt visel, az azt jelenti, elérte majdnem ugyanazt a státust, amelyet az apja" - mondta.

Kim Dzson Un lehetséges vezetői kinevezéséről tavaly szeptember óta jelenik meg egyre több hír, akkor négycsillagos tábornoknak nevezték ki, és fontos posztokat kapott az észak-koreai kommunista párt vezetésében.