Alexandriában összecsaptak Mubarak hívei és bírálói

Vágólapra másolva!
Mubarak elnök támogatói és az ellene tüntetők csaptak össze Alexandrában, többen megsebesültek. Korábban százezres tömeg tüntetett az elnök lemondását követelve, de volt egy kormánypárti ellentüntetés is.
Vágólapra másolva!

Elkeseredett összecsapások robbantak ki kedden éjjel Hoszni Mubarak egyiptomi elnök hívei és bírálói között Alexandriában. A kormány mellett és ellen tüntetők táborából több tucat ember rontott egymásra az államfő televíziós beszéde után. Lövések is eldördültek, és úgy tudni, hogy legalább 12 ember megsebesült. Az összetűzés helyszínére páncélozott járművekkel megerősített katonai egységet küldtek ki.

Egyiptom második legnagyobb városában a Los Angeles Times tudósítása szerint százezren tüntettek, és követelték Mubarak távozását az Ibrahim mecset előtti téren. A tér egy másik részén azonban egy kisebb ellentüntetés szerveződött Mubarak híveiből, akik közül többen arra panaszkodtak, hogy a több mint egy hete tartó tiltakozások miatt nem tudnak dolgozni, így veszélybe került a megélhetésük.