A tüntetések befejezésére szólít fel az egyiptomi hadsereg

Vágólapra másolva!
A kilenc napja tartó tüntetések befejezésére szólította fel a demonstrálókat az egyiptomi hadsereg szerdán. Lassan helyreáll az internetszolgáltatás Egyiptomban és rövidül a kijárási tilalom is.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi hadsereg arra hívta fel az egyiptomi tüntetők figyelmét, hogy fejezzék be az utcai megmozdulásokat. Az egyiptomiak elküldték üzenetüket, követeléseik meghallgattattak, és ideje, hogy most segítsenek normalizálni a helyzetet Egyiptomban - közölte egy katonai szóvivő szerdán az állami televízióban, egyértelmű felhívásként arra, hogy a tüntetők távozzanak az utcákról.

Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió arról számolt be, hogy Alexandriában összecsapott több száz kormányellenes és kormánypárti tüntető.

Többnapi példátlan szünet után helyreáll az észak-afrikai országban az internetszolgáltatás, amelyet a kormány utasítására függesztettek fel. Az állami tv azt is bejelentette, hogy rövidül a kijárási tilalom ideje: eddig délután 3-tól reggel 8-ig tartott, ettől fogva délután 5-től reggel 7-ig lesz érvényben.

Kairó központjában már kilenc napja tartanak a tüntetések, az [origo]-nak nyilatkozó kairói tüntetők hazugságnak, szemfényvesztésnek tartják Hoszni Mubarak egyiptomi elnök kedd éjszakai bejelentését.

Mubarak kedden bejelentette, hogy ősszel visszavonul, a tüntetők azonban azt szeretnék, ha azonnal távozna a hatalomból. Többen a Mubarakot évtizedekig támogató Egyesült Államok felelősségét hangoztatják, a tüntetők pedig szerdán reggel is ugyanúgy gyülekezni kezdtek, mint Mubarak bejelentése előtt. Az egyiptomi forrongásokról szóló összes cikkünket itt olvashatja.