Háromszázan halhattak meg az egyiptomi zavargásokban

Vágólapra másolva!
Nem megerősített információk szerint több mint 300 halálos áldozata van a múlt héten kezdődött Egyiptomi zavargásoknak. Erről az ENSZ emberi jogi biztosa számolt be kedd délelőtt.
Vágólapra másolva!

Több mint 300 halálos áldozata van az egyiptomi zavargásoknak - közölte kedden nem megerősített jelentésekre hivatkozva Navi Pillay, az ENSZ emberi jogi biztosa, a BBC szerint.

Egyiptomban a múlt héten kezdődtek tömeges tüntetések, amelyek résztvevői a harminc éve uralmon lévő Hoszni Mubarak elnök távozását követelik. Az események pénteken durvultak el, amikor a délutáni ima után hatalmas tömegek vonultak az utcákra az ország nagyobb városaiban, és a tüntetéseket könnygázzal, gumilövedékekkel, és levegőbe lőtt éleslőszerekkel igyekeztek megfékezni a rendőrök.

A tüntetések azonban folytatódtak, kedden egymillió fős menetet szerveznek több nagyvárosban is, Kairóban már több mint tízezer ember gyűlt össze a Tahrír téren. Az elmúlt napok eseményeiről korábbi, percről percre frissített cikkünkből tájékozódhat, a keddi helyzetjelentést pedig itt találja.