Életveszélyes hóvihar sújtja az Egyesült Államokat

Vágólapra másolva!
Hatalmas hóvihar sújtja az Egyesült Államok középső részét. A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat életveszélyesnek minősítette a vihart, amely miatt több mint hatezer légi járatot töröltek országszerte.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Nemzeti Meteorológiai Szolgálat életveszélyesnek minősítette azt a hóvihart, amely kedden söpört végig az Egyesült Államok középső síkságain, a Nagy-tavak vidékén és a középnyugati államokon. "Ne utazzanak! Maradjanak otthon! Az erős szél és a vakító hóvihar csaknem lehetetlenné teszi a közlekedést. Ez egy életveszélyes vihar" - közölte a meteorológiai szolgálat.

Összesen nyolc államból jelentettek hóvihart, de a viharzóna várhatóan az Egyesült Államok háromnegyedét érinteni fogja a következő napokban, ezért a meteorológiai szolgálat mintegy harminc államra adott ki figyelmeztetést. Oklahoma állam egész területén szükségállapotot rendeltek el, Mississippiben pedig a nemzeti gárda 600 tagját vonultatták be a rendkívüli időjárási körülmények miatt.

Országszerte több mint négyezer légi járatot töröltek, és több terminálon felkészültek arra, hogy utasok tömegeit kell majd ellátniuk. Lezárták többek között Dallas-Fort Worth repülőterét is, ami azért érdekes, mert hétfőn a közeli Arlingtonban játsszák majd a Super Bowl-döntőt, amelyre szurkolók tízezreit várják.