Saját testőre lőtt agyon egy pakisztáni kormányzót

Vágólapra másolva!
Meggyilkolták kedden Iszlámábádban Szalman Taszírt, Pandzsáb pakisztáni tartomány kormányzóját, a kormányzó Pakisztáni Néppárt egyik vezető politikusát.
Vágólapra másolva!

Saját testőre lőtte agyon Szalman Taszírt, Pandzsab pakisztáni tartomány kormányzóját, a kormányon lévő Pakisztáni Néppárt egyik vezetőjét. A politikust akkor lőtték agyon, amikor megérkezett egy gazdag pakisztániak és külföldiek körében népszerű bevásárló-központhoz. A gyilkos indítékai egyelőre nem ismeretesek.

Taszír korábban hevesen bírálta az ország istenkáromlási törvényét, ami az iszlamisták heves tiltakozásához vezetett. Pártja, a Pakisztáni Néppárt hatalma nemrég megrendült, amikor koalíciós partnere kilépett a kormányból - írja a BBC internetes kiadása. Szalman Taszír többször nagy nyilvánosság előtt védelmébe vette azt a keresztény nőt, Asia Bibit, akit a múlt év novemberében ítéltek halálra istenkáromlásért. A biztonsági szolgálat egy névtelenül nyilatkozó tisztje szerint ez okozta a politikus halálát is.

Gyilkosa a kihallgatáson azt mondta, büszke, mert megölt egy istenkáromlót. A pakisztáni törvények szerint a legsúlyosabb büntetés róható ki arra, aki tiszteletlenül nyilatkozik Mohamed prófétáról, a mohamedán vallásról.