Kifutópályán robbant fel egy orosz repülőgép motorja

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, amikor felrobbant egy orosz utasszállító repülő egyik motorja szombaton egy szibériai repülőtéren. A gép felszálláshoz készült, amikor lángba borult.
Vágólapra másolva!

Három ember életét vesztette, és legkevesebb 43-an megsérültek abban a balesetben, amikor a Szurgutból Moszkvába tartó, felszálláshoz készülődő Tu-154-es utasszállító repülőgép egyik motorja kigyulladt majd felrobbant a kifutópályán - közölte Vagyim Grebenyikov, a mentőszolgálat vezetője. Az óriási robbanást követően a lángok mintegy ezer négyzetméteres körzetet borítottak be - írja a BBC.

Az utasok nagy részét sikerült még a robbanás előtt kimenekíteni a gépről. Tíz sérült állapota súlyos, többen égési sérüléseket szenvedtek, négy embert pedig törésekkel szállítottak kórházba. Több sérültet a mérgező füst belélegzése miatt kezelnek.

"Sűrű, fekete füst volt, és az emberek pánikba estek. Szó szerint egymás fején tapostak" - mondta egy orosz hírügynökségnek a gépen ülő Szergej Grigorijev, a 90-es években népszerű együttes, a Na-Na egyik énekese.