Hibás zászlóval köszöntötték a kínai alelnököt Vietnamban

Vágólapra másolva!
Nem a hivatalos kínai zászlóval fogadták Vietnamban a kínai alelnököt és diplomáciai küldöttségét. A delegációt üdvözlő rendezvényen olyan piros zászlót lengettek, amelyen eggyel több csillag volt a kelleténél.
Vágólapra másolva!

Hat csillagot ábrázoló - a hivatalos ötcsillagos helyett - kínai zászlóval üdvözölték Vietnamban a kínai alelnök vezette diplomáciai küldöttséget - írja a BBC csatorna online oldala. A Kínai Népköztársaság hivatalos zászlója piros alapon négy kicsi sárga csillagot ábrázol, amelyek körülfognak egy nagyobb - a zászló felső sarkában elhelyezkedő - csillagot.

A fotó - amelyen vietnámi gyerekek lengetik a hibás zászlókat az elnöki palota előtt - nagy felháborodást okozott Vietnámban. A kínai alenök háromnapos látogatásra érkezett az ázsiai országba azzal a céllal, hogy erősítse a két ország kapcsolatát.

A vietnami hivatalos hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a kínos ügyről. Internetes fórumokon azonban magyarázatot követelnek: egy blogger "rettenetes diplomáciai hibának" nevezte a történteket. 2006-ban is történt hasonló incidens: akkor az indiai Delhibe érkező hivatalos kínai delegációt fogadták eggyel több csillagot ábrázoló zászlóval.

Forrás: AFP
Egy csillaggal többet festettek a kínai küldöttséget üdvözlő zászlókra