Hárman meghaltak, többen megsebesültek egy csehországi lövöldözésben

Vágólapra másolva!
A dél-morvaországi Kunovice repülőgépgyárában nyitott tüzet egy férfi csütörtök délben. A lövöldözésben hárman meghaltak. Nem megerősített értesülések szerint a halottak egyike a lövöldöző férfi, aki öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

A cseh rendőrség jelentése szerint a helyi Aircraft Industries repülőgépgyárban röviddel 12 óra előtt egy férfi tüzet nyitott az emberekre az igazgatóság épületében, majd elbarikádozta magát az igazgatóság épületében. Állítólag egy vagy több túsz is volt a kezében. A lövöldözésben hárman meghaltak, többen megsebesültek.

Az áldozatok azonosítása még tart - mondta újságíróknak Petr Olsan, a dél-morvaországi mentőalakulat szóvivője. Nem megerősített értesülések szerint a halottak egyike maga a lövöldöző férfi, aki öngyilkos lett. Nem kizárt, hogy az egyik áldozat az Aircraft Industries igazgatóasszonya.

A CTK cseh hírügynökség azt írja, hogy a lövöldöző nagy valószínűséggel egy ismert fegyverkereskedő, Pavel Musela testvére volt. Musela korábban tagja volt a repülőgépgyár igazgatói tanácsának.

A helyszínre érkezett kommandósok akciója majdnem három órán át tartott, és délután fél háromkor fejeződött be. A rendőrség átvizsgálta az épületet, míg a mentők elszállították a sebesülteket. Jana Bártíková rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy az incidens okai egyelőre ismeretlenek.

Az Aircraft Industries részvényeinek 51 százaléka az orosz UGMK bányatársaság tulajdonában van, 49 százalék pedig a cseh Pamco Int. kereskedelmi társaság kezében. Kunovicében gyártják az L-410-es vadászgépeket, a gyárban mintegy 800 ember dolgozik.