Heten haltak meg egy robbantás során Afganisztánban

Vágólapra másolva!
A magyar katonák állomáshelyétől mindössze húsz kilométerre robbantott egy öngyilkos merénylő Afganisztánban. Legkevesebb heten meghaltak, húszan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy mecsetnél Afganisztán északi Baglán tartományában, a magyar vezetésű tartományi újjáépítési csoport állomáshelyétől mindössze 20 kilométerre északra fekvő Haszantal faluban. A rendőrség szerint a detonáció legalább hét ember életét oltotta ki, és húszat megsebesített.

A helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a támadó akkor robbantotta fel magát, amikor a mecsetből távozó hívők egymást köszöntették a vasárnap kezdődő muszlim áldozati ünnep alkalmából. A halottak között van két rendőrparancsnok, több sebesült állapota válságos. Az afgán belügyminisztérium szóvivője szerint a hatóságok ugyanott letartóztattak egy másik merénylőt is, még mielőtt felrobbantotta volna magát. Egy helyi rendőrségi illetékes "a béke ellenségeit" tette felelőssé e merényletért. Afganisztáni illetékesek gyakorta ezt a kifejezést használják a tálib lázadók megjelölésére.