Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Veszélyesnek hitt teheneket lőttek le kanadai rendőrök

Vágólapra másolva!
Vágóhídra szánt teheneket hittek veszélyesnek kanadai rendőrök, akik egy kisvárosi utcán szirénázó rendőrautóikkal üldözték, majd lelőtték az állatokat. Állatvédők szerint a rendőrök nem kezelték megfelelően a helyzetet.
Vágólapra másolva!

Rendőrök lőttek le két, már vágóhídra szánt tehenet a kanadai Quebec tartomány egyik kisvárosában még csütörtökön. A rendőrök azt állítják, azért lőtték le az állatokat, mert szerintük veszélyesek voltak - számolt be internetes oldalán a Daily Mail című brit napilap. Az állatokra többször rálőttek, majd megölték őket, a rendőrök állítása szerint azért, mert így megakadályozták a tehenek ámokfutását Gatineau kisváros utcáin.

A Daily Mail közölte azt a videót, amelyet egy járókelő rögzített. A felvételen az látszik, hogy a rendőrök több autóval próbálják meg bekeríteni az egyik tehenet, majd az egyik rendőr többször is rálő. Miután a tehén elmenekült, szirénázó rendőrautókkal vették üldözőbe, majd agyonlőtték.

A helyi rendőrségi szóvivő a helyi televíziónak elmondta, hogy a helyszínen lévő kollégáinak el kellett dönteniük, hogy veszélyesek-e az állatok, és úgy döntöttek, hogy le kell őket lőni. Állatvédők azonban tiltakoznak a tehenek lelövése miatt, és szerintük a rendőröknek vállalniuk kell a felelősséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről