Magyar teherautóst vádolnak embercsempészettel Ausztriában

Vágólapra másolva!
Fejenként egy-kétszáz eurót kért a fuvarért az osztrák rendőrök szerint az a magyar autós, akit az után vettek őrizetbe Ausztriába, hogy autójából állítólag illegális bevándorlók szálltak ki.
Vágólapra másolva!

Ausztriában elfogtak 19 illegális bevándorlót és magyar kísérőjüket a magyar határ közelében. A hatóságokat a burgenlandi Alsóőr (Unterwart) egy lakosa értesítette, aki látta, hogy több sötét bőrű ember szállt ki egy kisteherautóból - tette hozzá közleményében a tartományi rendőrség.

A rendőrök az illegális bevándorlókat a helyszínen meg is találták. A teherjármű 30 éves magyar sofőrjét nem sokkal a magyar határ előtt sikerült feltartóztatni. A férfit őrizetbe vették, és embercsempészettel gyanúsítják. Egy rendőrtiszt szerint 100-200 eurót kért fejenként a menekültektől, hogy átvigye őket a határon.

A 11 és 41 év közötti illegális bevándorlók Afganisztánból, Szomáliából, Egyiptomból, Pakisztánból és a palesztin területekről származnak. Van közöttük egy nő, aki terhességének nyolcadik hónapjában van.

Az osztrák rendőrség a múlt pénteken arra szólította fel a lakosságot, hogy segítse az illegális bevándorlás elleni küzdelmet, különösen Burgenland térségében, ahol az elmúlt hónapban 77 illegális bevándorlót vettek őrizetbe.