Drogcsempészés miatt hét év börtönre ítéltek egy volt kolumbiai szépségkirálynőt

Vágólapra másolva!
A harmincegy éves volt modellnek, egy kolumbiai szépségverseny korábbi győztesének nemzetközi drogcsempészhálózat szervezése és irányítása miatt kell börtönbe vonulnia vőlegényével együtt. A volt szépségkirálynő tagadta az ellene felhozott vádakat, azt állította, egyetlen bűne az volt, hogy szerelmes lett.
Vágólapra másolva!

Angie Sanclemente Valencia a tárgyaláson végig ártatlanságát bizonygatta, azt mondta, egyetlen bűne az, hogy szerelmes lett. A BBC jelentése szerint a volt szépségkirálynőt és barátját, Nicolas Gualcót is hét év börtönbüntetésre ítélte az argentínai bíróság. A vád szerint a volt modell és társai több fiatal nőt is beszerveztek arra, hogy Mexikón keresztül Európába csempésszenek drogot.

A modell a Buenos Aires-i bíróságon azt mondta, hogy házasságot kötni ment Argentínába, nem kábítószert csempészni. A volt szépségkirálynő barátjával és még öt gyanúsítottal együtt állt a bíróság előtt. "Nem vagyok drogcsempész" - mondta a nő a tárgyaláson. Vallomásában elmondta, csak annyit tett, hogy a vőlegénye nevében felhívott néhány embert.

Angie Sanclementét több hónapig tartó bujkálás után tavaly májusban tartóztatták le az argentin fővárosban. A modell azt mondta, azután kezdett el bujkálni, hogy vőlegényét letartóztatták, ő pedig félt, hogy megerőszakolják a börtönben. A nyomozás akkor kezdődött, amikor egy másik gyanúsítottat 55 kiló kokainnal elfogtak egy mexikói repülőtéren.

2000-ben Sanclemente megnyerte a népszerű kolumbiai Coffee Queen címet, de vissza kellett adnia a koronát, miután kiderült, hogy férjnél van, ami ellentmond a verseny szabályainak.