Meghalt a francia kisfiú, akit az apja büntetésből a mosógépbe rakott

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették a Párizs melletti Meaux-ban azt a 33 éves francia férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a mosógépbe rakta, és megölte hároméves kisfiát. Az apa rossz óvodai magaviseletéért akarta megbüntetni a gyereket - közölték hétfőn francia rendőrségi források. Az apa szerint a fia abba halt bele, hogy legurult a lépcsőn.
Vágólapra másolva!

Kiskorú gyermek meggyilkolásának gyanújával vettek őrizetbe a rendőrök vasárnap este egy 33 éves francia férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a mosógépbe rakva ölte meg hároméves gyerekét. A gyerek anyját is őrizetbe vették, mert a gyanú szerint nem akadályozta meg a bűncselekményt, és cserbenhagyta a veszélybe került gyermeket. A kisfiú, Bastien péntek este a fejét ért sérülésbe halt bele.

Az esetről a Le Parisien című napilapnak nyilatkozó szomszéd azt mondta, hogy az anya pénteken este "jéggé fagyott", meztelen fiával a karjaiban szaladt le az alsó szomszédokhoz. Egyikük szerint a gyermek olyan volt, mint egy "teljesen fehér, torz játék baba". "Még egy utolsót dobbant a szíve, és akkor tudtam, hogy meghalt. Hívtam a mentőket, miközben Charlene, az anya a szívét masszírozta a gyereknek, de nem sikerült újraélesztenie" - tette hozzá az alsó szomszéd, aki szerint a nem kívánt terhesség után született kisfiút "bűnbaknak" tekintették a családban.

Az apa tagadta, hogy mosógépbe tette volna a gyereket, és az állította, hogy a fia legurult a lépcsőn. Az orvosi szakvélemény viszont nem támasztotta alá ezt a verziót.

Az apa állítólag rossz óvodai magaviselete miatt akarta a gyereket megbüntetni. Korábban már az is előfordult, hogy büntetésből órákra bezárta a szekrénybe. A kisfiú nővére, Maud a szomszédoknak elmesélte, hogy az öccsét nem először tette be a mosógépbe az apjuk, és a szomszédok szerint arra is volt példa, hogy a gyereket egy törülközőbe csavarva az ablakpárkányra ültették ki. A szomszédok szerint a lakossági bejelentések után az óvodából és a helyi önkormányzattól is többször ellenőrizték a családot, de a látogatásoknak semmilyen következményük nem lett.