A New York-i tőzsde ellen akcióztak a Wall Street tüntetői

Vágólapra másolva!
Legkevesebb hetvenöt embert tartóztattak le a New York-i rendőrök, miután a Wall Street-ellenes tüntetők egy csoportja csütörtök reggel megpróbálta megakadályozni, hogy az alkuszok bejussanak a tőzsde épületébe.
Vágólapra másolva!

A Wall Street-ellenes mozgalom több száz támogatója vonult fel csütörtökön New York üzleti negyedében, megpróbálva megakadályozni, hogy az alkuszok bejussanak a tőzsdére. A "tőzsdebezáró" akció egy országos megmozdulás része volt, amelyet a "Foglaljuk el a Wall Streetet" mozgalom az elleni tiltakozásként hirdetett meg, hogy kedden a hatóságok Manhattanben felszámolták a tüntetők sátortáborát.

Több száz tüntető a Zuccotti Parkból vonult a New York-i tőzsde elé csütörtök reggel, sokan közülük sisakokat viseltek, és botokkal hadonásztak. Legkevesebb 75 embert letartóztattak - írja a New York Times online kiadása. Az akció után megközelítőleg ezer tüntető indult vissza a parkba, őket követték a rendőrök, akik további embereket tartóztattak le.

Az oldal szerint a rendőrök tolták és ütötték a tüntetőket és a helyszínen tartózkodó újságírókat. A reggeli demonstráció az úgynevezett "akció napjának" a része volt, amelyet csütörtökre, a világméretűvé nőtt mozgalom két hónapos fordulójára szerveztek.

A mozgalomról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.