Lövöldözés egy kaliforniai fodrászatban, nyolc halott

lövöldözés egy fodrászatban, Seal Beach, Kalifornia, ámokfutó
Vágólapra másolva!
Feltehetőleg egy golyóálló mellényt viselő férfi ölt meg nyolc embert egy fodrászatban az amerikai Kalifornia állam egyik kisvárosában.
Vágólapra másolva!

Nyolc ember meghalt, amikor szerdán lövöldözés tört ki a Seal Beach nevű kaliforniai városkában, Los Angeles közelében. A feltételezett tettest a rendőrök a bűncselekmény helyszínétől mintegy egy kilométerre elfogták. A golyóálló mellényt viselő illető, akinél több lőfegyvert is lefoglaltak, nem tanúsított ellenállást. A véres incidens okairól a rendőrség még nem adott ki tájékoztatást. Az áldozatok között fodrászok és ügyfelek is vannak, köztük a szalon tulajdonosa.

Rendőrségi közlés szerint a lövöldözésnek vannak sértetlen túlélői is. A Long Beach Press-Telegram arról írt, hogy a fodrászüzlet egyik alkalmazottja a kozmetikai szobába, egy másik pedig a mellékhelyiségbe bezárkózva vészelte át a támadást. Az első sértetlen maradt, az utóbbi azonban megsebesült.

Szemtanúk elbeszéléseire hivatkozva a helyi sajtó arról ír, hogy a támadó az egyik fodrásznő elvált férje volt. A férfi és a nő között elmérgesedett a kapcsolat egy gyermekelhelyezési ügy miatt. Az AP beszámolója szerint a támadót a televízióban bemutatott felvételek nyomán a szomszédok azonosították. A hírügynökség kiderítette, hogy a férfinak és a fodrászüzlet egyik kozmetikusának a családneve megegyezik.

Forrás: AFP/Jonathan Alcorn
További képekért kattintson a fotóra!