Szomáliai emberrablók támogatásával gyanúsítanak két britet Kenyában

Vágólapra másolva!
A kenyai hatóságok szerint egy az al-Kaidával is kapcsolatban álló szomáliai iszlám katonai csoport rabol el sorozatosan tengerparti üdülőhelyekről és menekülttáborokból külföldi állampolgárokat. Két britet is azzal gyanúsítanak, hogy a szervezethez tartoznak.
Vágólapra másolva!

Két brit állampolgárt tartóztattak le vasárnap a kenyai-szomáliai határ közelében - írja a rendőrségre hivatkozva a Sky News online kiadása. A lap szerint azzal gyanúsítják őket, hogy közük van a kenyai hatóságok szerint sorozatos emberrablásokat elkövető Sabab iszlám katonai csoporthoz. A két letartóztatott feltehetően Cardiffból származik. A dél-walesi rendőrség közölte: felvették a kapcsolatot a kenyai hatóságokkal, hogy tisztázzák a letartóztatás körülményeit.

Kenya a héten csapatokat küldött a szomszédos Szomália belső részeire, hogy elfogják a Sabab katonáit, miután újabb embereket raboltak el a kenyai tengerparti üdülőhelyekről, valamint a zsúfolt menekülttáborokból. Az elmúlt egy hónapban egy brit és egy francia nőt raboltak el a kenyai tengerparti üdülőhelyekről, a brit nő férjét meggyilkolták. A múlt héten két spanyol segélyszervezeti dolgozót hurcoltak el fegyveresek Kenya egyik zsúfolt menekülttáborából.