Kurd lázadók megöltek öt török csendőrt

Vágólapra másolva!
Öt török csendőr meghalt, és kilenc megsebesült szombaton kurd fegyveres lázadók támadásában Törökország délkeleti részén - közölték a török hatóságok.
Vágólapra másolva!

Rakétavetőkkel felfegyverzett kurd lázadók Pervari városa közelében nyitottak tüzet a csendőrök egyik laktanyájára, de azok viszonozták a tüzet, a hatóságok pedig erősítést küldtek a helyszínre.

A lázadók aláaknázták a területet, hogy megakadályozzák a segítségnyújtást, és tüzet nyitottak az odaérkező katonai helikopterekre. Az összecsapásban öt csendőr meghalt, és kilencen sebesültek meg - közölték a török hatóságok. Az összetűzésben három lázadó is életét vesztette. A csendőrök és a katonák folytatják a hajtóvadászatot a támadók után katonai helikopterek támogatásával.

A támadást feltehetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjai követték el. A PKK, amelyet terroristaszervezetként tart nyilván az Európai Unió és az Egyesült Államok is, huszonhét éve küzd fegyverrel a kurd önrendelkezésért. A harcokban azóta negyvenezer ember vesztette életét. Július óta jelentősen megszaporodtak a lázadók támadásai: a biztonsági erők több tucat tagját ölték meg, és legkevesebb tíz polgári személy életét is kioltották.