Hillary Clinton már Obamánál is népszerűbb

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnöknél is népszerűbb politikus az USA külügyminisztere, Hillary Clinton - derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. Az amerikaiak harmada szerint Clinton jobb elnök lenne, mint Obama, és kétharmaduknak van róla jó véleménye, míg Obamát csak az emberek fele szereti.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak egyharmada úgy gondolja, hogy Hillary Clinton jobb elnök lenne, mint Barack Obama - derült ki a Bloomberg News által a hétvégén közzétett közvélemény-kutatásból. A felmérés szerint az USA lakosságának csaknem kétharmada van jó véleménnyel az amerikai külügyminiszterről.

A megkérdezettek 34 százaléka gondolja úgy, hogy jobban mennének a dolgok, ha ma Clinton lenne az Egyesült Államok elnöke, 47 százalék szerint semmi sem változna, és csupán 13 százalék gondolja, hogy a volt first lady rosszabbul kezelné az országos ügyeket, mint Obama.

Az amerikaiak 64 százaléka pozitívan vélekedett a diplomáciai tárca vezetőjéről. A megkérdezettek 50 százaléka jó embernek tartja Obama elnököt, de 49 százalékuk elégedetlen politikai teljesítményével. Mindezek ellenére a demokrata pártiak túlnyomó többsége úgy véli, hogy Obama a párt legjobb jelöltje a 2012-es választásokra, s csak 30 százalékuk gondolja, hogy új vezetőt kellene választaniuk.