Körözést adott ki az Interpol Kadhafi egyik fia ellen

Vágólapra másolva!
A líbiai Nemzeti Átmeneti Tanács hatalomátvétele óta ez az első eset, hogy a legmagasabb szintű körözést kérik az ország egyik állampolgára ellen.
Vágólapra másolva!

A legmagasabb szintű nemzetközi körözést adta ki az Interpol Moammer Kadhafi egyik fia, Asszaad Kadhafi ellen. A körözést a líbiai hatóságok kezdeményezték, mert a 38 éves Asszaad állítólag fegyveres megfélemlítést felhasználva sikkasztott el jelentős összegeket, mialatt a Líbiai Labdarúgó Szövetséget vezette - olvasható az Interpol oldalán. A honlap szerint amióta a Nemzeti Átmeneti Tanács átvette a hatalmat az országban, ez az első eset, hogy valaki ellen ilyen szintű körözést kérvényezzenek a hatóságok.

A nemzetközi szervezet megerősítette azokat a korábbi híreket, amelyek arról szóltak, hogy az elűzött líbiai vezér fiát utoljára Nigériában látták. A most kiadott körözés jelentősen korlátozza Asszaadot az utazásban és határátlépésben. "Ez hatékony eszköz, amely segíteni fog a hatóságoknak abban, hogy elfogják és letartóztassák" - mondta az Interpol főtitkára, Roland K. Noble.

A líbiai felkelésről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.