Megtiltaná a Lacoste, hogy pulóverét viselje a norvég tömeggyilkos

Vágólapra másolva!
Norvég lapértesülések szerint Franciaország egyik vezető ruhamárkája, a Lacoste levélben szólította fel az oslói rendőrséget: tiltsák meg a norvégiai tömeggyilkosnak, hogy az ő ruháikat viselje.
Vágólapra másolva!

Ragaszkodik hozzá a 77 halálos áldozatot követelő, július 22-ei norvégiai tömeggyilkosság gyanúsítottja, hogy a börtönből a tárgyalásokra tartva mindig piros Lacoste-márkájú pulóverét viselhesse - írja a brit Telegraph online kiadása. A 32 éves Anders Behring Brevik korábban naplójában is azt írta, hogy "a hozzá hasonló finom emberek olyan márkákat viselnek, mint a Lacoste". A norvég Dagbladet napilap úgy tudja: a francia ruhavállalat vezetői levelet írtak az oslói rendőrségnek, amiben azt követelik, hogy tiltsák meg Breiviknek a márka viselését.

Az oslói rendőrség szóvivője a lapnak azt mondta: a cég szerint az, hogy a tömeggyilkos a terméküket viseli, súlyos károkat okoz azoknak, akik a cég ruháit hordják. A francia Liberation napilap azt írja, "Ez a helyzet egyértelműen egy rémálom Franciaország egyik legkiválóbb ruhavállalata számára". A Lacoste csütörtökön azt nyilatkozta, hogy nem kommentálják e híreket.

A norvégiai tömeggyilkosságról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.