Kirgizisztánban betiltották a szerencsejátékot

Vágólapra másolva!
Kirgiz parlamenti képviselők szerint a szerencsejáték komoly társadalmi problémává vált az országban, a kaszinók dolgozói viszont arra figyelmeztetnek, hogy ezzel jelentős adóbevételektől esik el az állam.
Vágólapra másolva!

A kirgiz parlament megszavazta az a javaslatot, amely megtiltja a szerencsejátékot. Ez azt is jelenti, hogy a kaszinókat is bezárják majd szerte az országban, és tiltottak lesznek a nyerőgépek is - számol be az esetről a brit BBC.

A törvényjavaslatot szinte ellenszavazat nélkül fogadták el, a politikusok szerint ugyanis a szerencsejáték komoly társadalmi problémává vált az országban, sokan azon vesztik el minden vagyonukat. Az új törvény ugyan megengedi, hogy egyetlen zónában majd lehessen hódolni ennek a szenvedélynek, de ezt a helyet egyelőre nem jelölték ki.

A szavazás után a kaszinókban dolgozók ezrei vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a törvény ellen. Szerintük az ország nem engedheti meg, hogy betiltsák a kaszinókat, amelyek jelentős munkaadónak számítanak, és komoly adóbevételeket hoznak. A törvény jövő év január elsején lép életbe, de először még az elnöknek, Roza Otunbajeva államfőnek is alá kell írnia.