Kilencre nőtt a nevadai repülőbaleset halottjainak száma

A közönség közé zuhant egy repülő egy repülő bemutatón, Renóban, Nevadában, airshow
Vágólapra másolva!
Heten a helyszínen, ketten a kórházban vesztették életüket, amikor a nézők közé esett egy veterán repülőgép egy nevadai repülőversenyen - közölték a hatóságok. A gép kis híján nagyobb pusztítást okozott, a szemtanúk szerint a pilóta - aki maga is elhunyt - az utolsó pillanatban kerülte el a lelátókat.
Vágólapra másolva!

Kilencre emelkedett a Nevada állambeli Renóban történt repülőbaleset halálos áldozatainak száma. A helyi rendőrség szerint a helyszínen heten vesztették életüket - köztük a pilóta - két ember pedig a kórházba szállítás után hunyt el. Körülbelül 60 ember sérült meg. A hatóságok korábban három halálos áldozatról számoltak be.

A baleset egy repülőversenyen történt, egy második világháborús repülőgép zuhant a lelátó szélére. A P-51 Mustang a harmadik körét repülte, amikor a pilóta - a CNN szerint egy 74 éves floridai ingatlanfejlesztő, Jimmy Leeward - elvesztette felette az irányítást. Szemtanúk szerint a pilóta egy utolsó manőverrel - eltérítve a gépet a fő lelátóktól - 200-300 ember életét kímélte meg. Volt, aki hősnek nevezte emiatt.


A baleset oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok vizsgálják, hogy a zuhanáshoz köze lehetett-e annak, hogy egy, a baleset előtt készített fotó tanúsága szerint megrongálódott a gép magassági kormánya. A vizsgálat akár kilenc hónapig is eltarthat.

A légi bemutató szombati napját eltörölték.