Két vonattal ütközött egy busz Argentínában

Argentína, Buenos Aires, vonatbaleset, baleset, két vonat és egy busz ütközött
Vágólapra másolva!
A reggeli csúcsforgalomban ütközött egymásnak két vonat és egy autóbusz az argentin főváros közelében. A balesetnek halálos áldozatai és az eddigi adatok alapján legalább 160 sérültje van.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb kilencen meghaltak és százhatvanan megsérültek, többen közülük súlyosan, amikor az argentin főváros, Buenos Aires közelében összeütközött két vonat és egy autóbusz - írja a BBC csatorna online oldala. Fernando Sostre, a szövetségi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a sérültek közül hétnek súlyos az állapota.

A busz és az egyik vonat a vasúti kereszteződésben ütközött össze, majd beléjük ment egy szemből érkező másik vonat is. A baleset a reggeli csúcsforgalomban történt, amikor többszáz ingázó várt vonatára a Flores nevű állomáson, Buenos Aires külvárosában. A vonat szinte teljesen a peron oldalához szorította az autóbuszt. A vasúttársaság szóvivője azt mondta, egyelőre várják a vizsgálat eredményét, hogy kiderüljön, mi is történt pontosan.

A közlekedési hatóság szóvivője azt nyilatkozta, hogy az átjáró közlekedési sorompói jól működtek. Szemtanúk viszont arról számoltak be újságíróknak, hogy az egyik sorompó csak részben ereszkedett le, elegendő helyet hagyva arra, hogy a busz átférjen alatta, s a figyelmeztető hangjelzés ellenére megpróbáljon átjutni a síneken a vonat előtt.Összesen száz mentőt és tíz tűzoltóautót küldtek a baleset helyszínére.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Egyelőre várják a vizsgálatok eredményét, hogy kiderüljön: mi okozta pontosan a balesetet.