Két nap alatt több mint ötvenen haltak meg a jemeni harcokban

Vágólapra másolva!
Fellángoltak a jemeni ellenzék és a kormányhű erők közötti harcok vasárnap és hétfőn, helyiek állítása szerint a katonaság fegyvertelen civileket is támadott. A halálos áldozatok száma meghaladta az ötvenet.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hónapok legvéresebb összecsapásait hozta Jemenben az elmúlt két nap, a kormány erői több mint ötven embert öltek meg - írta hétfőn a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A portál szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a fővárosban, Szanaában orvlövészek háztetőkről lőtték a kormányellenes tiltakozók egyik táborát, többek között egy gyereket is megölve. A légierő is tűz alá vett a tiltakozókat támogató katonák által ellenőrzött területeket.

Az ellenzékiek azt ígérték, hogy folytatják a Jement 1978 óta irányító Ali Abdullah Száleh elmozdítását célul kitűző megmozdulásokat. Száleh jelenleg Szaúd-Arábiában lábadozik egy júniusi bombamelénylet által okozott sérülésekből.

Az ellenzék állítja, a kormány szándékosan szítja az erőszakot, hogy elvegye a megegyezés esélyét. A BBC szerint ugyanakkor egy miniszter azt nyilatkozta, a kormányerők nem békés demonstrálókat lőttek, megtámadták őket ugyanis az Al-Kaidával szimpatizáló fegyveresek.