Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre két pakisztáni gép

Vágólapra másolva!
Isztambulban hajtott végre kényszerleszállást az egyik pakisztáni légitársaság gépe, miután bombafenyegetést kapott. Az Iszlámábádból Manchesterbe tartó Boeing 777-es fedélzetén 378 utas volt. A másik gép Kuala Lumpurban szállt le. Az utasoknak egyik esetben sem lett bajuk.
Vágólapra másolva!

Pokolgépes fenyegetés miatt két pakisztáni repülőgép is kényszerleszállást hajtott végre szerdán: az egyik Isztambulban, a másik Kuala Lumpurban - közölték légiközlekedési források.

Az utasoknak egyik esetben sem lett baja, noha a Lahorból Manchesterbe tartó, és Isztambulban földet ért gépen pánik tört ki a 378 utas között. Mindkét gép a Pakistan International Airlines légitársaságé.

Az egyik már Bulgária fölött járt, amikor a névtelen e-mailben küldött fenyegetés befutott. Ekkor visszafordultak, és a pilóták Isztambul nemzetközi repülőterén, az Atatürk reptéren tették ki az utasokat. A gép átvizsgálásakor nem találtak robbanóanyagot. A másik gépen 176-an utaztak Iszlámábádból Malajziába, és végül baj nélkül földet értek a délkelet-ázsiai ország fővárosának repterén.