Kiszabadították a bombához kötözött fiatal lányt Sydneyben

Vágólapra másolva!
Bombát erősítettek egy 18 éves lány nyaka köré az ausztráliai Sydneyben, a rendőrség bombaszakértői tíz órás munka után csatlakoztatták le a készüléket a lányról. Több ausztrál forrás is zsarolásról írt, a lány Sydney egyik leggazdagabb környékén él.
Vágólapra másolva!

Egy ismeretlen, símaszkos férfi bombát erősített egy 18 éves lány nyakához az ausztráliai Sydney egyik gazdagok lakta kerületében - írja a brit Guardian. A rendőrség lezárta a helyszínt, a környező házakból kiterelték az ott lakókat, a rendőrség bombaszakértői közel tíz órás munka után tudták megszabadítani a lányt a rászerelt bombáról. Senki sem sérült meg.

A rendőrség egyik tagja az ausztrál média szerint egy nyakörvhöz hasonlította a lány nyakához erősített szerkezetet. Az Associated Press hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőrség szerint a lány nem segédkezett a bomba feltételében.

A BBC egy ausztrál rádióra hivatkozva azt írja, hogy a bomba készítői váltságdíjat követeltek a lány életéért cserébe. A Daily Telegraph ausztrál kiadása szintén zsarolásról ír, a lap egy meg nem nevezett rendőrségi forrásra hivatkozik.

A Sydney Morning Herald értesülései szerint magyar idő szerint reggel kilenc óra előtt egy símaszkos férfi lépett be a házba, ahol csak a lány tartózkodott, ő csatlakoztatta a bombát a lány testéhez. Hivatalosan eddig senki sem erősítette meg, hogy éles bombáról van szó, és a váltságdíjjal kapcsolatos kérdésekről sem hajlandóak nyilatkozni a rendőrök. A rendőrség tájékoztatása szerint a lány ismerte támadóját.